AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
18-jan-16
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

25 Jaar AROSS: Expositie

Als er iets tot overpeinzen aanzet, is het wel een jubileum. Verplaats jezelf eens in de tijd dat AROSS werd opgebouwd, en zie hoe, waarom, en door wie deze vereniging is gesticht. Bij de jubileum expositie die vakkundig door de JubCie in elkaar is geknutseld werd veelvuldig teruggeblikt op de afgelopen 25 jaar.

De binnenkomst in het clubhuis op 4 april was meteen een feest van herkenning met de fraaie collages en overige verzamelde parafernalia. Regelmatig werd het geheugen getriggerd: O ja, daar was ik ook bij! Heee, daar had ik wel ‘ns van gehoord, dat was dus toch geen indianenverhaal! Kijk nou, ik ben zelfs roeiend in beeld. Dus zo ziet een blik er uit……..

Om de overlevering te behouden voor de nieuwe leden (minder dan 24 jaar lid) werd onze oervoorzitter Wim de Jong in de spotlight gezet. Alsof één en ander gisteren was gebeurd verhaalde Wim over de voortvarende start van de vereniging na de oprichting door Marjolein de Nijs: koop (ritsel) een aantal boten, stal ze in de brandweer kazerne en je weet zeker dat de gemeente niet vergeet dat er nog een accommodatie geregeld moet worden. Voor half geld ook nog eens. Pas- en meetwerk met het eerste clubhuis (met tip: nummer de panelen voordat je het uit elkaar haalt), betonwagen in de modder, een uurtje (of wat) van de baas z’n tijd, afgedankte molenwieken als vlot, etcetera, etcetera etcetera.

Etcetera, etcetera, etcetera. Naarmate het interessante relaas vorderde (of niet) bekroop het publiek een gevoel dat dit relaas ook wel eens 25 jaar in beslag zou kunnen  gaan nemen. Gelukkig maakte Wim na de eerste jaren een forse versnelling om daarna het stokje over te dragen aan Henk de Nijs. Die vervolgens direct een intermezzo inlaste om de (reeds behoorlijk gechambreerde) witte en rode jubileumwijn aan te spreken.

Klik voor een fotoimpressie hier

  Bijgewerkt op 14 april 2008, door: De Botenbabbelaar Terug naar de hoofdpagina