AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
18-jan-16
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

3x AROSS op de AA-race

Ook dit jaar zijn Co, Jos en Teun weer in alle vroegte naar Alkmaar vertrokken om de AA-race te varen. Na de winst in H2x-veld van vorig jaar in een tijd van 26:45 moest dit jaar de titel verdedigd worden. Er was dit jaar nog een extra doel om voor te strijden. Een team van Asopos de Vliet heeft dit jaar twee keer van Jos en Teun gewonnen en Jos en Teun vorig jaar één keer van hun, tijd voor revanche dus. Het H2x veld startte om 11:30. na een zeer snelle start, de eerste 200 meter op tempo 38, moest het tempo naar beneden. Het tempo zakte richting 33 en AROSS kwam in druk vaarwater terecht tussen de H2- en de D8. Daardoor werd het even wat rommelig in de boot en kwam Asopos dichterbij. Na verloop van tijd werd de afstand stabiel. Na ongeveer 2 km werd het gat groter en kwam Asopos niet meer dichterbij. Bij de Leeghwaterbrug werd het even spannend bij het inhalen van een dames acht van Nereus, gelukkig ging dit allemaal goed. Daarna volgde de bocht en was Asopos uit het zicht verdwenen. Het was alleen niet duidelijk wat het achterveld had gedaan en uiteindelijk de einduitslag was geworden.

Na het douchen, omkleden en een paar biertjes voor Jos en Teun startten de HV4+ met aan boord Co, Giel, Henk, JanHendrik en als stuur Rita. Verder startte Ernst in de skiff. Ietwat verlaat werd er gestart. In de middag kwam de wind opsteken en steeg de temperatuur, twee extra handicaps dus. Eenmaal terug bij de ARZV (Alkmaarsche Roei en Zeil Vereniging) kwam de skiff en de vier weer uit het water en bleek dat Jos en Teun de winst te pakken hadden en Asopos vierde was geworden. De vier werd geleend van de ARZV, waarvoor dank.

Hier volgen de uitslagen van de AROSS-equipes:

Ploeg Rang Namen

Km/h

Totaal Opmerking
H2* 1 Jos Tuijtelaars en Teun Luiten 14,91 26:09 Boot: Pijlstaart
HV4+ 8 Henk van Roer, Dick Dijkhuizen, Co Peters, Jan-Hendrik Meijs, Rita Albers (stuur) 12,45 31:20  
HV1x 5 Ernst van der Vlist 13,16 29:38  

Uiteindelijk kunnen we tevreden terugkijken op een roeidag met schitterend weer. Er stond windkracht 4-5, waar je eigenlijk geen last van had bij het varen onder hoge wal. Het laatste stuk naar de finish was vol mee. Het Noordhollands kanaal staat ook wel bekend als “de klotsbak”, ondanks de harde wind viel het reuze mee. Dus wellicht zien we het volgende jaar meer AROSS-ploegen.

Voor een paar actie foto's, klik hier

  Bijgewerkt op 21 april 2008, door: Teun Luiten Terug naar de hoofdpagina