AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
18-jan-16
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

AROSS  33ste in Elfsteden Roeimarathon 2008

In de 23ste editie van de Elfsteden Roeimarathon heeft AROSS een 33ste plaats in het eind- en de 4de plaats in het toerklassement behaald. Met deze klassering mag het AROSS team zich best op de borst slaan. Door extreme dichte mist en een reparatie aan het roertje, lag ons team bij de tijddoorkomst in Sloten op een 48ste plaats en een 1¼ uur achter op het tijdschema van 2005, onze tweede Elfsteden Roeimarathon. Uiteindelijk hebben we ruim één uur ingelopen op dit schema met een uiteindelijke roeitijd van 21:53:19 uur.

Het AROSS roeiteam bestond dit jaar uit: Arnold van de Wetering, Cor Schonenberg, Sandra Bosman, Xander Raymakers, Peter Vissenberg, Alma Bakhuizen, Caré Groenendijk, Pieter Verbost, Paul Bakkum, Oscar Bakhuizen, Kees van Hengel en Dick Leinweber. Tevens was er 4 man ondersteuning, te weten: Corrie van de Wetering, Jan & Marian Roelofs en José Vissenberg. Daarnaast waren Paul -, Lieke -, Bas - en Trude Janssen, onze trouwe supporters, aanwezig. Twee roeiers roeide dit jaar voor de eerste keer deze tocht der tochten en dat waren Paul en Alma.

De start was op vrijdagavond 2 mei om 20.00 uur in de Prinsentuin in Leeuwarden en dit jaar roeiden 64 teams deze marathon waarvan 55 teams de eindstreep haalde. Gedurende de avond werd het extreem mistig. Het zicht was op het water minder dan 10 meter en de verplichte verlichting op de punt zorgde ervoor dat de stuur bijna niets zag. Zeer moeilijk navigeren dus! Op de Zwette werden we ook nog eens aangevaren waardoor in Sneek het noodzakelijk was om het roertje te repareren. Ons team kwam er uiteindelijk goed van af want twee boten zijn op de Zwette gezonken doordat zij in de kant kwamen en iets raakten. Op weg naar Sloten werd het zicht beter en kwam ons team op stoom. Een inhaalrace begon waardoor we uiteindelijk 15 plaatsen opschoven met een uiteindelijk roeitijd die maar 12 minuten langzamer was als in 2005 en we zelfs 5 minuten sneller waren dan in 2004, onze eerste Elfsteden Roeimarathon. Chapeau!!

Een heugelijk feit was dat drie AROSS roeiers voor de 5de keer het Elfstedenkruisje behaalden, te weten: Kees van Hengel, Arnold van der Wetering en Xander Raymakers. Oscar Bakhuizen behaalde voor de 6de keer dit kruisje, maar 4 keer met een team van Drachten.

Volgend jaar op 22 mei is de 24ste editie van de Elfsteden Roeimarathon. Wij zullen zeker weer present zijn.

De uitslag van dit jaar kunt u hieronder downloaden Uitslag Elfsteden Roeimarathon 2008

Voor foto's: Fotogalerij Elfsteden Roeimarathon 2008

  Bijgewerkt op 11 mei 2008, door: Peter Vissenberg Terug naar de hoofdpagina