AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
18-jan-16
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Goudse Mijl

Zaterdag 25 oktober was het nog zomertijd en zomers weer. Er kon lekker geroeid worden bij windstil en heerlijk zonnig weer. Met het verzetten van de klok leek de winter ook echt begonnen; regen en veel wind. Dat beloofde weinig goeds voor een sprintwedstrijd op de Reeuwijkse plassen. Een en ander werd goed gemaakt door een trouwe supporter die ons bij aankomst ’s ochtends vroeg bij AROSS verwelkomde en de poort al open had gezet.

Met de Pijlstaart en de van Galen op de trailer kwamen we aan in een grauw, grijs en vooral winderig Gouda. Echter, de sfeer was goed en het beloofde een spannende dag te worden. Spannend vanwege de sterke tegenstanders in het dubbel twee veld en spannend omdat we ons debuut gingen maken in het veld van boord twee-en. De van Galen trok veel bekijks. Zo’n klassieker hadden veel mensen lang niet gezien. Gelukkig viel de tape waarmee we de waterkeringen hadden vastgezet niet op (het oude hout van deze boot schrok zo van de regen en de lange rit dat de lijmverbindingen loslieten tijdens transport).

Eerst de voorwedstrijd voor de dubbel twee met twee sterke tegenstanders; Ossa met twee heren die in de dubbel vier de Head hebben gewonnen en Asopos de Vliet onze aloude rivalen van het afgelopen seizoen. Helaas lagen we direct na de start achter in het veld. Ondanks het niet deelnemen aan de dienstplicht hebben we dankzij onze coach toch wat karakter gekregen en werd niet opgegeven maar vol gas de achtervolging ingezet. Er werd die dag een prijs uitgereikt voor de beste technische ploeg. Die prijs gingen we met die race in ieder geval niet winnen maar onze inzet werd beloond doordat we Asopos na 1000 meter voorbij gingen en daarmee tweede werden. Goed genoeg voor plaatsing in de finale. Bij aankomst bij het vlot werden we ontvangen door Jan-Hendrik en partner. Een leuk onthaal en fijn om te zien dat er support was vanuit de club.

Vervolgens door naar de voorwedstrijd voor de boord twee. Tegenstanders waren Proteus (kerels met roze sokken (!?), ja die moet je toch even op hun nummer zetten) in een erg strakke Empacher en de Dordste. Ook hier waren beide tegenstanders sneller uit de blokken. We hebben de voorwedstrijd goed geroeid. Het tempo was goed en ritmisch roeiden we als een team. Ook nu kwamen we uit het achterveld opzetten. In de eindsprint pakten we ze allebei en wonnen de voorwedstrijd met 1 seconde verschil !! Zo die twee ploegen konden naar huis.

Daarna bijkomen voor de finales. Maar wat nu? De finales zaten zo kort op elkaar dat starten van beide finales haast niet doenbaar was. Na overleg met de tegenstanders werd de dubbel twee finale verzet naar achteren zodat we beide finales konden roeien. Gelukkig dus niet voor niks zo hard gewerkt in de voorwedstrijden.

De finale in de boord boot verliep niet erg succesvol. Het koers houden viel niet mee op de (niet geheel) rechte wedstrijdbaan. We pakten uiteindelijk de derde plaats. Gezien de korte tijd dat we dit nummer varen en de complexiteit van dit nummer waren we hier super blij mee en gaf dit veel voldoening en vertrouwen voor volgende wedstrijden. Ook Paul was nog even komen opdraven om ons aan te moedigen wat erg op prijs werd gesteld.

De dubbel twee finale stond als laatste gepland. Inmiddels begonnen de benen al aardig zwaar te worden. Ondanks dat vlogen we dit keer uit de blokken en tot halverwege ging het gelijk op. Daarna moesten we de ploegen van Ossa en de Krom (winnaars vorig jaar) voor ons dulden. Onze race was echter goed. Sterk gestart, goede balans, ritme en snelheid maar helaas waren de andere ploegen gewoon te snel. Toch nog een aardige prestatie gezien het feit dat we al drie keer geraced hadden en voor de vierde maal tegen de wind in mochten beuken en voor de vierde maal nat waren geregend.

Al met al een geslaagde dag met goede resultaten. De Goudse Mijl is een leuke wedstrijd. Er komen veel sterke tegenstanders maar er heerst een erg gezellige en ontspannen sfeer. Een aanrader voor overige ploegen om daar eens te starten volgend jaar.

Mocht je wat enthousiaster zijn geraakt voor boordroeien dan volgt hier een gemakkelijk recept om het snel onder de knie te krijgen.

Stap 1: bekijk het you tube filmpje van de KNRB acht op de Bosbaan (klik hiervoor op de Aross site op de link aan de linkerkant van het scherm onder ‘inloggen’) en let op de inpik van Nico Rienks. Ga roeien en doe precies hetzelfde (niks meer, niks minder)
Stap 2: bekijk het filmpje nogmaals en let op de uitpik en houding. Ga roeien en doe precies hetzelfde als Nico (niks meer, niks minder).
Stap 3: Ga roeien en zet druk als je riem het water in gaat.

Voor je het weet zit je in 2012 in Londen in de acht (mogelijk mede afhankelijk van je leeftijd en andere factoren).

Groeten Jos, Teun en Co.

Ps kan iemand Paul volgende keer waarschuwen als de klok weer wordt verzet? Bij voorbaat dank.

  Bijgewerkt op 14 november 2008, door: Jos & Teun Terug naar de hoofdpagina