AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
18-jan-16
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Najaarsbijeenkomst

Op dinsdagavond 16 september vond de ploegenavond nieuwe stijl plaats met dus ook een nieuwe naam, te weten: Najaarsbijeenkomst. De avond was in drie "stukken" verdeeld, te weten: ploegen vormen; veiligheid en gezellig samen zijn, maar met het inschrijven voor de "zelfwerkzaamheid" als rode draad er door heen.

Na het zomerroeien was het weer hoog tijd om de "ploegen" te gaan vormen. Natuurlijk gold dit niet voor iedereen maar wie nog geen ploeg had of eens wat anders wilde roeien, ging op audiëntie bij onze roeicommissaris Paul Bakkum. Hij inventariseerde de wensen en het resultaat van al deze wensen heeft hij verwoord in het ploegenrooster. Het nieuwe ploegenrooster kunt u onder de log-in vinden.

Vervolgens was kwam Veiligheid aan bod. Kees van Hengel hield, als lid van de veiligheidscommissie, een presentatie met als doen: het roeien veiliger maken. Veilig roeien is natuurlijk pré, maar doordat "ons" kanaal steeds drukker wordt bevaren door beroepsvaart, is het nodig om aanvullende maatregelen te nemen. De voorgestelde maatregelen zullen verder worden uitgewerkt en ingevoerd.

Om aan te tonen wat de beroepsvaart vanaf een binnenvaartschip nu wel of niet ziet, waren Teun Luiten en Jos Tuijtelaars meegevaren met een containerschip. Ze hadden filmopnamen gemaakt vanuit stuurhut en het resultaat is samen te vatten in vier woorden: Schippers zien bar weinig. Dus de ogen en ervaring van de "stuur" worden steeds belangrijker om veilig te roeien.

Na deze serieuze sessie was de tijd aangeroken voor een hapje en een drankje. Hoe laat het is geworden weet ik niet, want uw verslaggever moest naar huis, maar het was wel gezellig.

De rode draad door de avond werd gevormd door jezelf in te schrijven voor drie zelfwerkzaamheden. Eenieder had bij binnenkomst een nummer getrokken en als het nummer door Pieter Verbost werd omgeroepen, konden de leden zich vervoegen bij Nathalie van der Plas en Femke Otjens om keuze te maken uit: bardienst, klussen of poetsen. Meer smaken hadden de dames niet.

Het geheel was een geslaagde avond.

  Bijgewerkt op 25 september 2008, door: Peter Vissenberg Terug naar de hoofdpagina