AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
18-jan-16
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Ringvaart Regatta 2008; Je moet er in geloven!!!

Op woensdag 7 mei heeft AROSS voor de tweede keer en wel met drie boten aan de Ringvaart Regatta meegedaan. Deze roeimarathon gaat over 100 km, de start is op de Kagerplassen en de finish is bij de roeivereniging Laga in Delft. Zoals de naam al zegt: je roeit de Ringvaart helemaal rond tegen de klok in.

Zeven roeiers hadden ook dit jaar de euvele moed genomen om aan deze monstertocht deel te nemen. Pieter Verbost, Kees van Hengel, Oscar Bakhuizen, Dick Leinweber, Cor Schonenberg, Arnold van der Wetering en Peter Vissenberg wilden er wel in geloven. 

Pieter geloofde er het meest in. Waarom? Hij had zich ingeschreven om in een skiff de tocht te voltooien. En het is hem niet slecht af gegaan. Hij roeide de tocht in een tijd van 10:20 uur. Een geweldig resultaat.

De zes andere roeiers roeiden in twee C2x-en. Kees, Dick en Oscar in de Dieze, Cor, Arnold en Peter in de Rijn. De beide teams roeiden tot Leiden zij aan zij, maar in Leiden noopte de hitte om de ploeg in de Rijn een extra tussenstop te maken. Hierdoor was de ploeg in de Dieze 9 minuten sneller bij de finish. Kees, Dick en Oscar roeiden de Ringvaart in een tijd van 10:29 uur. Cor, Arnold en Peter in een tijd van 10:38 uur.

De zon stond de gehele dag hoog aan de hemel. Daarmee was het niet alleen fantastisch weer voor iedere roeier, Oscar werd met deze zon en een temperatuur van 25° de gehele dag in het zonnetje gezet. Hij was namelijk deze dag jarig en vierde zijn vijftigste verjaardag door 100 km te gaan roeien. Dan moet er wel echt in geloven. Oscar. het is je gegund!!.

De begeleiding, Ernst van der Vlist, Sandra Bosman en Corrie van der Wetering hadden bij de finish voor gebak gezorgd. Nadat iedereen "lang zal die leven" uit volle borst had gezongen, werd het gebak met grote happen verorberd.

Terugkijkend; Het is geweldig om in deze tocht te geloven.

  Bijgewerkt op 11 mei 2008, door: Peter Vissenberg Terug naar de hoofdpagina