AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
18-jan-16
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Tweehead

Zaterdag 29 maart 2008 is door twee teams deelgenomen aan de 13e Tweehead. Deze wedstrijd voert over een afstand van 7.5 km van Oudekerk aan de Amstel tot in de stad (finish bij roeivereniging de Hoop).

Edgar en Paul roeiden in de Zilverreiger en Teun en Jos namen (onder leiding van Co) deel in de Pijlstaart. Het weer was in tegenstelling tot twee weken eerder tijdens de Head stukken beter. Het was droog en de zon scheen. Er stond wel erg veel wind maar gelukkig werd de wedstrijd met de wind in de rug geroeid. Beide ploegen startten in het heren club veld waar in totaal 8 ploegen gestart zijn.

De eerste wedstrijd van het seizoen is toch wel weer even spannend. Voor aanvang gierden de zenuwen door mijn keel en ik geloof dat ook Teun niet helemaal relaxed meer was. Die zenuwen verdwenen snel tijdens het oproeien waar je weer in je vertrouwde en bekende omgeving zit. Door de harde tegenwind was het lastig om tijdens het oproeien in een lekker ritme te komen zonder al te veel energie te verbruiken. Ook bij de start zorgde de wind ervoor dat er flink gemanoeuvreerd moest worden. De wedstrijd zelf verliep goed. We kwamen snel in ritme en het tempo was goed. Helaas werden we na ongeveer 3 a 4 km roeien opgelopen door een ploeg van Dudok. Dat bleek later de winnende ploeg. Zelf zijn we nog een ploeg van Theta voorbijgegaan. Uiteindelijk behaalden we een vierde plaats overall in dit veld met een tijd van 29min08 seconden. Zelf waren we erg tevreden met dit resultaat en een gemiddelde snelheid van bijna 15.5 km/uur. Paul en Edgar hadden meer moeite om in ritme te komen en werden uiteindelijk 8e in een tijd van 32min29 seconden. Na afloop van de wedstrijd hebben we onder het genot van een biertje nog naar de ‘boatrace’ gekeken in de kantine van RIC. Erg gezellig.

Voor mij was het de eerste keer dat ik deze wedstrijd roeide. Mede door het mooie weer, de supporters, de steun en het vertrouwen van Co en de aanwezigheid van collega’s Edgar en Paul was het een erg geslaagde dag. Alle supporters (Paulier, Astrid, Ivo en Joost) bedankt voor de aanmoedigingen en support.

Voor een paar actiefoto's van Jos en Teun, klik hier.

  Bijgewerkt op 14 april 2008, door: Jos Tuijtelaars Terug naar de hoofdpagina