AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
21-nov-16
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Lingebokaal: Blik voor AROSS!!

"Deze wedstrijd is inmiddels een "klassieker" voor ploegen die in het najaar een mooie en gezellige achtervolgingsrace willen starten. Deze landelijke "roeiontmoeting met wedstrijdkarakter" vindt plaats tussen Kedichem en Leerdam over ongeveer 6 km. Er zijn jaarlijks meer dan honderdvijftig ploegen uit heel Nederland die deelnemen aan deze wedstrijd. Er wordt naast de blikken voor ieder veld gestreden om de Lingebokaal, de Coupe des Dames en de dagwinnaar" (website RV Leerdam).

Er wordt gestart in 3 heats gedurende de dag. In iedere heats starten bijna alle categorieën, de ploegen starten met ongeveer 15 seconden tussenruimte. De tijdsnelste in de categorie over de hele dag wint blik.
En zo was het mogelijk dat er 3 ploegen starten op de Lingebokaal in De Mark.

Op 12 november, mochten de de heren 4* (Kees Rhee, Paul Bakkum, nieuwkomer Vincent Woonijk en Hans van Uden met Pieter Verbost als stuur) hun krachten vertonen; in de vrieskou en de vroegte starten de mannen in heat 1 voor hun 6 km. Ze kwamen in 27 min en 6 sec over de streep, goed voor een 12e plaats.
Op een iets aangenamer tijdstip, rond het middaguur, mocht de eerste dames 4* (Jacqueline Rijnberg, Femke Verlinden, Gerry Lourenssen en Tineke Arnolds met Mary van Egmond als stuur) gecoacht door Boudewijn het water op. Zij haalden er uit wat er in zat en roeiden een mooie tijd van 29 min en 57 sec wat een 8e plaats opleverde in de categorie dames veteranen D-E.

Last but not least startte de andere dames 4* (Marie José Broekman, Luus Hendriks, Ingeborg van Eijken nieuwkomer Judy van Haaster; gestuurd door Caré Groenendijk), ook gecoacht door Boudewijn. Deze dames hadden direct flink de gang er in gezet en na een echte inhaalrace finishte ze in 26 min rond. Goed voor de dagzege in de categorie dames veteranen D-E.

Een week later is op de Linge de “Coupes des Jeunes” verroeid. Op deze jeugdwedstrijd van de lingebokaal heeft Lennart de Vries gewonnen in de J18 1x categorie. Zijn gecorrigeerde tijd was zelfs goed voor plaats 3 in het dagklassement.

    Terug naar de hoofdpagina

 
Rowing world