AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
22-okt-17
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Moordregatta 2017: meten is weten (en vergeten), snelheid, tempo en hartslag

Dit jaar deed slechts één AROSS-ploeg mee aan de Moordregatta in Tilburg. De heren veteranen vier had de volgende opstelling : Hans van Uden, Arnold van de Brink, Paul Bakkum, Koen Halma met als stuur Mary van Egmond.
Met angst en beven werd het weer in de gaten gehouden. Uiteindelijk was de wind nog wel sterk maar bleef het op enkele druppeltjes na droog. Tijdens het oproeien was het nog fris en werd zoveel mogelijk warmte vastgehouden.

Verwachtingen voor wat betreft de snelheid (km/u) werden met elk extra windkrachtje tegen steeds verder de bodem ingeslagen. Toch blijk dat er goed constant is geroeid en er eigenlijk geen dipje was te bekennen. Conditie was na de trainingen toch behoorlijk.

Ook met het slagtempo zat het wel goed. Rustig 23 in het begin met op het laatste stuk naar de finish oplopend naar 25. Focus lag bij deze ploeg niet op een hoger tempo. Het juiste ritme, kracht en gewicht moesten tot de optimale mix worden gesmeed. Onder weg zag het er daarom strak uit.

Om op een langere afstand als deze, de energie goed te verdelen werd ook de hartslag in de gaten gehouden. Pas aan het eind mochten we helemaal “leeg”. De rol van onze stuurvrouw met de juiste aanwijzingen was daarom belangrijk. Onderschat bij een wedstrijd de invloed daarvan nooit. Met de laatste krachtsinspanning : de riemen staan krom.

Waren we tevreden ? Tijd en plaatsing vielen misschien wat tegen, maar als ploeg bleven we wel bij elkaar, mochten we ons verheugen in redelijke balans, was de pijn toch wel fijn en was het na afloop best gezellig. De trainingsarbeid heeft zich wel uitbetaald.  


AROSS prestatie; 6,500 m

Km/p.u.

Roei tijd

Handicap tijd

 H 4*

8

Hans van Uden, Arnold van de Brink, Paul Bakkum, Koen Halma en Mary v. Egmond (stuur)

13,58

28:43

27:06


 

Geplaatst op 22 oktober 2017

Terug naar de hoofdpagina

 

 
Roei kalender