AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
26-nov-17
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Goed verenigingsgevoel : wedstrijdje en hapje eten

Zaterdag 25-11 eerst even een frisse neus met een onderling wedstrijdje. Dit keer weer eens over de wat langere afstand met op de Maas 3,5 kilometer vanaf het haventje bij Oijen en na een korte onderbreking vanwege de veiligheid en de obstakels als de sluis en de brug bij Macharen, een mooie afsluitende kilometer op ons kanaal in Oss tot aan het clubhuis. Tot slot de herfstmaaltijd bij uitstek : mosselen met frieten. Na de prijsuitreiking in het clubhuis, er moet tenslotte een winnaar zijn, kon iedereen (dus niet alleen de deelnemers aan het roeien) aanschuiven voor een heerlijk diner met een zeer goed kwaliteit mosselen.

 

 

 

We kunnen in Oss door het open vaarwater van de Maas met mogelijke andere watergebruikers geen wedstrijd organiseren toegankelijk voor andere verenigingen. Op een hoofdwaterweg kan immers geen tijdelijk vaarverbod worden afgekondigd om roeiers te laten racen. Ook vallen onder de brug en een inhaalverbod over een lengte van meer dan 200 meter doet het competitie element geen goed. Maar next best : onze onderlinge met neutralisatiezone. Een format dat bij ons werkt.

 

Start volgorde van de 6 deelnemende boten werd bepaald door de verwachte snelheid per ploeg. Zo dat alle ploegen (in theorie) kort bij elkaar zouden finishen. Hopelijk met inhaal acties. Na een regenbui ontstond mooi rustig roeiweer bij het oproeien, maar wel met een achterblijvende deining door stroom en windrichting op de rivier. Sommige boten startten furieus en moesten dat later bekopen. Een mooie krachtsverdeling over de langere 3,5 kilometer bleek het beste. De roeiers van dit en vorig jaar in een C4 lieten zien dat er potentieel is, maar dat ervaring belang blijft, de heren veteranen gaven daarvoor het goede voorbeeld in het moeilijke nummer boord 4. Dat marathonmannen deze afstand ook goed kunnen verteren lieten zij zien in een C3. De mix van 3 dames en een heer kozen voor de veilige C4 en lieten zien dat ook daarmee snel kon worden gevaren. De grootste opmars door het hele veld werd gedaan door de gladde dames 4 die daarmee de snelste tijd realiseerden maar de Linehonours waren voor een dappere skiffeur.

Voor de start van de kilometer kon even wat adem worden gehaald en na een mindset werd het stuk naar het clubhuis in rap tempo afgelegd. Alle boten lagen dichterbij elkaar maar de volgorde veranderde niet meer. Uiteindelijk kon de dames 4 hun Blik ophalen en werd het (chocolade-) prijzengeld uitgereikt, dat overigens bij de koffie fijn werd verdeeld. .

 

 

 

3,5

1 km

Totaal

Totaal op handicap

1 Mark 15.57 4.38 4.38 18.33
2

H1x

17.17

4.46
4.46

20.09

3 H1x 18.22
4.58
4.58
20.26
4 H1x 18.24
5.01
5.01
21.03
5 MixC4x 19.24
5.27
5.27
21.32
6 HC4x+ 22.37 6.41 6.41 27.34

 

Ieder schoof, na een warme douche, aan bij de lange tafel, waar het keukenteam een voortreffelijke mosselen maaltijd neer zette. Vegetarische en vlees voorkeuren werden overigens niet vergeten met zeer goed smakende ovengerechten. Ieder kon dat aanvullen met een heerlijke salade en mooie frieten, afgesloten met ijs toe en koffie en thee na. Hulde aan de kokers. Een sterrenrestaurant kan het nauwelijks beter doen. Weer een geslaagde avond. Vooral omdat de tafel met meer dan 25 bezette stoelen werd omringd en vanuit alle geledingen van de vereniging veel sfeer meebracht. Dat is tenslotte Aross bij uitstek : gezelligheid en prestatie in elke vorm voor iedereen.


  Geplaatst op (datum invulling dd- maand-YYYY) Terug naar de hoofdpagina

 
Roei kalender