AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
14-jul-17
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Markregatta 24-6-17

Vandaag was de dag van de Markregatta.
Drie Aross ploegen vertrokken in alle vroegte naar Breda: ploeg Tineke (Femke, Carla, Jacqueline, Mary gestuurd door Tineke), ploeg Caré (Judy, Luus, Ingeborg, Stephanie gestuurd door Caré) en ploeg Paul/Kees gestuurd door zichzelf.
Omdat we allemaal in dezelfde heat mochten starten moesten er heel wat bootjes mee. Uiteraard de Mark (het is tenslotte de Markregatta), de Gouwe (voor de gelegenheid als dubbel vier uitgedost) en de Visdief (als Visdief).
De reis verliep voorspoedig  en het spul was snel opgeriggerd. Tijd genoeg vandaag om ook nog even lekker rond te hangen in de kantine van RV Breda.
Na een uurtje in de relaxstand te hebben gezeten mochten we aan de slag. Kleine wachtrij voor het vlot, zoals te doen gebruikelijk bij dit soort wedstrijden, maar toch snel in de boot om 5 km op te roeien.
De Markregatta is een achtervolgingswedstrijd over 5 km met een staande start, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden waar de start altijd vliegend was.
Leuke aan deze start is ook nog dat je met 2 ploegen naast elkaar start onder een brug en dan ieder in een eigen bruggat. Je ziet elkaar dus pas na het verlaten van de brug.
Moeilijke van de staande start is dat je focus op een externe starter moet hebben en niet op je eigen stuurvrouw zoals te doen gebruikelijk.
Ploeg Tineke mag als eerste. Ploeg Caré mag direct in de start er achteraan met ongeveer een halve minuut tussenruimte.
Uiteraard wordt door ploeg Caré meteen de achtervolging ingezet maar ploeg Tineke geeft niks cadeau. Met de ietwat zwaardere boot lukt het ploeg Tineke om het eerste stuk van de race voor ploeg Caré te blijven. Ploeg Caré is ook niet van plan om vandaag kadootjes uit te delen en geeft flink gas om bij de andere dames te komen. Dat lukt maar moeite kost het wel.
Tot aan bocht 1 staat er een flinke meewind. Lange halen snel thuis is hier de tactiek.
Na bocht 1 komt de wind van de zijkant en wordt het zwaar. Verzuring komt op bezoek en golven maken de wegzet lastig.
Een lang en vooral recht stuk volgt met nog één bochtje en dan is daar de finish voor het botenhuis van RV Breda.
Ploeg Tineke en ploeg Paul volgens vlotjes na ploeg Caré.
Opruimen en transportklaar maken van de bootjes verloopt soepel en vreemd genoeg is het daarna heel rustig in de kleedkamer. We kunnen zowaar een warme douche nemen en genieten van de tegeltjeswijsheden in de doucheruimte.

 

Inmiddels zijn er ook de uitslagen:

Aross1 (Caré) 21.07 min 3e vet D
Aross2 (Tineke) 24.22 min 4e vet C
Paul/Kees 22.32 min 3e vet F

Allemaal weer hele mooie prestaties en tevreden keren we huiswaarts.

 


  Geplaatst op (datum invulling dd- maand-YYYY) Terug naar de hoofdpagina

 
Roei kalender