AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
24-jul-17
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Dommelregatta 28 mei 2017

Zondag 28 mei, met bijna 30 graden en veel zon voorspeld, trekt een kleine delegatie Arossers  naar Den Bosch voor het roeien van de Dommelregatta.
Het parcours van 7,3 km lang gaat over het kronkelende en rustige water van de Dommel tussen Sint-Michielsgestel en ’s-Hertogenbosch. Op deze route zijn enkel roeiboten toegestaan, ander waterverkeer niet.
Om op de Dommel te komen moeten we eerst van RV De Hertog dwars door de stad roeien tot aan een stuw. Bij deze stuw is het manoeuvreren om de boot tegenstrooms aan een vlot te krijgen. Dan uitstappen, boot over de stuw dragen en weer instappen.
Eenmaal op de Dommel is het genieten geblazen van de prachtige Brabantse natuur. Gelukkig moeten we maar liefst 7,3 km oproeien zodat we ruim tijd hebben om al het moois goed in ons op te nemen.
De start vindt plaats in Sint-Michielsgestel. We wachten tussen de waterlelies op onze beurt.
De “viertjes” starten vooraan in het veld, na de achten dus we mogen al snel oproeien.
Voorbij Teun klinkt de starttoeter en we zijn los. Eerst een brug, een bocht en nog een brug die meteen de stuurvrouwkunsten van Tineke op de proef stelt.
Langs de gehele route groeien de waterlelies weelderig. Er is slechts een smalle baan vrij van blad en stengels, het is handig om niet in de bladeren terecht te komen want dit roeit over het algemeen vrij lastig. Blij zijn we dan ook dat we in een gestuurd nummer zitten.
Paul en Vincent in de dubbel 2, na ons gestart in de eerste ronde, en Herman, incognito in de skiff in een De Hertog outfit, hebben veel  om moeten kijken om op de juiste koers te blijven.

Ergens halverwege staat een markant theehuisje, zo eentje willen we er thuis ook wel, en kort hierna is een gehuchtje met de naam Halder. In Halder geldt een inhaalverbod vanwege de smalle doorvaart. Gelukkig blijven wij de achter ons gestarte ploegen ruim voor en kunnen we full speed doortrappen.
Als we dan eenmaal onder de A2 doorroeien is het aftellen geblazen tot de finish. We zetten nog even alles op alles om een opstomende ploeg voor te blijven en dat lukt.
Na de finishtoeter vallen we stil en dan merk je pas hoe warm het eigenlijk is. Het kookpunt is bijna bereikt. Gelukkig is het vlot met de heren 4 die de boot overnemen dichtbij en hoeven we de boot niet weer mee terug te dragen over de stuw.
Moe en zeer tevreden wandelen we door de stad terug naar De Hertog, waar auto en spullen staan.
Einduitslagen:
Dames Femke/Carla/Jacqueline/Judy gestuurd door Tineke: 33.48 min
Heren Theo/Erik/Piet/Kees gestuurd door Caré: 30.27 min
Heren Vincent/Paul: 31.29 min
Heer Herman: 32.26 min

Al met al een prachtig evenement. Hopelijk volgend jaar weer ruimte in de agenda’s voor deze race!

Veel dank aan Joris ten Berge voor de prachtige foto’s.

 

 

 

 


  Geplaatst op 24 juli 2017 Terug naar de hoofdpagina

 
Roei kalender