AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
29-mrt-17
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Head of the river Amstel 2017 : altijd een evenement

Ooit in de jaren 30 van de vorige eeuw ontstaan uit een lange afstands kampioenschap op de Amstel, is het tegenwoordig een evenement met soms wel 600 boten. Daarbij worden de condities van de ploegen ten opzichte van elkaar getest na de winter. Een opmaat voor het wedstrijdseizoen.

Van Aross hebben er 2 veteranenploegen mee kunnen doen. : een dames 4* en een heren 8+. De dames goed getraind en ervaren roeisters. Van de heren hoopte men “in het veld” te roeien. De ploeg had 2 roeiers die nog niet eerder aan wedstrijden hadden deelgenomen en 4 die het boordroeien pas 3 maanden onder de knie probeerden te krijgen.

De dames 4 roeide in het eerst blok op zaterdag in een regenbui. Een wat trage start werd deels goed gemaakt met een boord aan boord strijd in het tweede deel van de race. Dat heeft natuurlijk invloed gehad op de ideale stuurlijn maar met een 28ste plaats van de 46 deelnemende ploegen in het veteranen veld en nog de nodige jongere ploegen achter zich, was, de omstandigheden in acht genomen, de tijd van 33 min. , 54 sec. over 8 kilometer redelijk te noemen.

De 8 met mannen had betere omstandigheden. Droog, iets afnemende wind en met slechts een ploeg die passeerde, kon een ideale lijn gevaren worden. Het plan met een voorzichtige start, vast ritme en een versnelling met eindsprint aan het eind kon geheel worden uitgevoerd. Het enthousiasme van de “nieuwelingen” heeft voor de hele ploeg aanstekelijk gewerkt. Een tijd van 32 min. , 39 sec. leverde een 39ste plaats van 52 deelnemende ploegen op. Opdracht volbracht.

 

AROSS prestaties

Ploeg

Plaats

Namen

Km/h

Totaal

D VD 4*

28

Judy van Haaster, Ingeborg van Eijk, Luus Hendriks, Marie-José Broekman en Stephanie van Mourik (stuur)

14,16

33.54,0

H VE 8+

39

Kees Rhee, Hans van Uden, Marty van de Ven, Piet Degen, Arnold van de Brink, Eric Goverde, Theo Dopheide, Paul Bakkum en Mary v. Egmond (stuur)

14,69

32.39,8


  Geplaatst op 29 maarti 2017 Terug naar de hoofdpagina

 
Roei kalender