AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
25-jun-18
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

MIX 4* Aross hoge eindnotering Midzomervechtrace Weesp

 

In mei en juni is het hoogseizoen voor de wedstrijdploegen van Aross. Afgelopen zaterdag werd voor de zomerperiode nog een laatste race gevaren. Dit keer een combinatie van mannen en vrouwen in één boot. Geen normale zaak, maar wel succesvol. Met een tijd van 21.00 min. werd het bochtige 5 km-lange parcours op de Vecht afgelegd en werd een 5de eindklassering in een veld van 32 boten behaald.

Nadat de Head in Amsterdam wegens grote kou en wind eind maart werd afgelast, vonden de eerste tests voor de wedstrijdboten van Aross pas 2 maanden later en in veel warmere omstandigheden plaats. In mei trapten de dames af bij een wedstrijd in Delft en werd er door 1 heren 4 en 2 dames 4-en gevaren in de Spaarne-Lente race in Heemstede.
Begin deze maand voeren 2 vrouwen en 2 mannen boten op de Dommelregatta in Den Bosch. Deze ploegen waren met wisselend succes actief in hun klassen. Duidelijk was wel dat er een opgaande lijn zichtbaar werd bij de heren en dat de dames het goede niveau van vorig jaar konden handhaven.  Conclusie :  waarom niet “Best of Both Sides” samen in één boot plaatsen en er nog éénmaal helemaal voor gaan.   Met een bij de organiserende vereniging geleende goede Hudson-boot kon de ploeg bestaande uit Stephanie van Mourik, Nancy Krijnen, Erik van der Ham, Paul Bakkum en last but not least stuurvrouw Caré Groenendijk zich helemaal op de wedstrijd concentreren. Voorbereid op wat tegenwind in het 2de deel van de race bleef de ploeg, die twee roeistijlen combineerde en er één geheel van wist te maken, “goed bij elkaar”. Stuurvrouw Groenendijk loodste de boot voorbeeldig langs de tonnen en bochten over het mooie Vechtwater. Een echt eindschot was er niet meer, maar toch kon kort voor het eind nog een tegenstander worden gepasseerd.
Met deze goed gelopen race konden zelfs meerdere dames en heren 8-en en heren 4-en worden voor gebleven. Ook de heren 2-en, in potentie allen snellere boot-types, werd het nakijken gegeven. Zeer tevreden met de prestatie werd gebruik gemaakt van de gastvrijheid van de vereniging voor een hapje en een drankje en een maaltijd thuis bij oudleden van onze eigen vereniging die in Weesp een nieuw thuis hebben gevonden.
Al met al een zeer geslaagd “dagje uit”. 

 

 


  Geplaatst op (datum invulling dd- maand-YYYY) Terug naar de hoofdpagina

 


Weersverwachting
ArOss
Weeronline.nl - Meer weer in Ossweeronline.nl Altijd jouw weer

Roei kalender