AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
29-mei-19
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Ringvaartregatta: Peter Vissenberg combi4x- wint in recordtijd 22 mei 2019

Ringvaartregatta: Peter Vissenberg van Aross wint met combi 4x in recordtijd          22 mei 2019
Afgelopen woensdag is deze heroïsche 100 kilometer wedstrijd voor de 44ste keer gehouden. Van de 160 deelnemende boten op het traject over Kaag en rond de Haarlemmermeerpolder terug naar Delft heeft Peter Vissenberg in een combinatieploeg, samen met Amanda Koppes (ARZV Alkmaar), Mandy Backx (TOR Tilburg) en Michiel Roos (Beatrix Eindhoven) in een ongestuurde dubbel 4 een 6de eindtijd geroeid. Roeiend als mix 4 tegen onder andere heren boordachten en dubbel achten plaatsten zij zich na handicap verrekening helemaal aan de top van de lijst en werden zij tot Over-all winnaar uitgeroepen.
HULDE AAN DEZE HELDEN VAN HET LANGE AFZIEN.

Geen makkelijke estafette, geen wisselingen van plek, slechts een keer uit de boot en nog een eindsprint voor extra punten ook. Gewoon blaren op de handen, veel trainingskilometers en een zeer sterke mentaliteit.
Onder goede omstandigheden qua temperatuur met rond 16 graden was alleen de wind een wat onzekere factor. Er werd wat opgezien tegen het laatste deel van het traject naar het zuiden tegen de wind over de Kagerplassen terug.
Toch durfde deze ploeg een beginnend slagtempo van 27 aan in de eerste 25 kilometer. Dat komt neer op een snelheid van boven 13,5 kilometer per uur. Ondanks wat klein materiaalpech (losse dolpen en voetenbord malheur) bleef het vervolg tegen de klok in rond de polder over de ringvaart een geoliede machine. Ondanks de late start (na 8.00 uur) waren halverwege al zo’n 50 boten ingehaald die eerder (vanaf 6.00 uur s’morgens) waren gestart.
Ruim voor Lisse begon het saaiste stuk van de race en kwam de wind zoals gevreesd uit de verkeerde richting : recht op de kop . Later op de Kaag stonden dan ook kopjes op het water.


Eenmaal van het grote water af richting leiden waren er niet veel boten meer in zicht waardoor alle mentale kracht moest worden aangesproken. Enkele supporters aan de kant hielpen daarbij. De snelste ploeg (vroeg gestart) en met een eindtijd van 7.24 uur was toen (rond 14.30 uur) al binnen.
De welkome pauze voor het overdragen van de boot bij een sluis in Leidschendam gaf genoeg energie om het laatste stuk van 12 km naar Delft te voltooien. Om 17.15 ging de boot na een eindsprint van 500 meter waarbij de snelheid nog tegen de 15 kilometer per uur liep over de eindstreep. Roeitijd 8.19 uur, 6de tijd van 160 deelnemende ploegen. Overall winnaar in een nieuwe recordtijd (vorig record mix 4x : 9.23 uur) . Deze tijd uit 2013 werd verpulverd en nu al wordt verwacht dat die tijd mogelijk de nodige jaren zal blijven staan. 

 

 

  Geplaatst op 29 mei 2019 Terug naar de hoofdpagina

 


Weersverwachting
ArOss
Weeronline.nl - Meer weer in Ossweeronline.nl Altijd jouw weer

Roei kalender