AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
29-mei-19
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Spaarne lenterace: een steuntje in de rug voor Aross-roeiers 27 mei 2019

Zondag 27 mei is in Heemstede een winderige wedstrijd op het Spaarne geroeid. 4 boten van Aross; 3 dubbel-vieren en een Skiff hebben daar deelgenomen aan een 4,5 km wedstrijd over een parcours met 2 bruggen en 1 scherpe bocht. Af en toe keek het zonnetje om de wolken heen en daardoor een ideale dag voor een wedstrijd op hoge snelheid. Totaal Deelnemende boten verdeeld over 3 blokken zo’n 300. De Aross ploegen hebben genoeg reden om tevreden terug te kijken op de resultaten.

Op de ringvaart was het erg knobbelig water door de vele wedstrijdboten die met de wind (4 Bft ??) pal in de rug de eerste helft op volle snelheid aflegden. Na de brug en direct daarna de scherpe bocht bij het Cruquius stoomgemaal kwam de wind iets meer van zij maar werd het water ook wat rustiger. Na de laatste brug nog een eindsprint van 500 meter tot de finish.
De 3 vieren hadden alle vorig jaar ook aan deze wedstrijd deelgenomen en hadden na de Head in Amsterdam in maart een goede voorbereiding voor deze wedstrijd achter de rug.
De dames 4 met Marie-José Broekman, Luus Hendriks, Daphne Lemmens, Judy van Haaster en stuur Caré Groenendijk leverden een strakke race af. Zelf waren ze gezien de plaatsing na afloop niet helemaal tevreden maar beter dan vorig jaar en volgens insiders was het naar verhouding de beste verbetering van alle Aross ploegen ten opzichte van vorig jaar. (Uiteraard is er rekening mee gehouden dat het windvoordeel dit geen onderdeel van de vergelijking mag zijn.)
De mannen (Theo Dopheide, Erik van der Ham, Pieter Verbost, Paul Bakkum en stuur Judy van Haaster hadden het gevoel dat ze vlogen en roeiden met snelheden ruim boven de 15 kilometer per uur. Voor het altijd een soort drempel. Natuurlijk hielp het zuchtje in de rug maar de plaatsing was een duidelijke verbetering ten opzicht van vorig jaar.
Onze Skiffeur heeft zichzelf verbaasd. Willem-Jan de Wijs deed mee aan zijn eerste wedstrijd als eenling en hield zich in het veld staande. Een goede prestatie gezien het traditioneel zeer grote veld in deze wedstrijd.
In het laatste blok ( met de meeste wind) deden ook de dames Jacqueline Rijnberg, Gerry Lourenssen, Anita Fransen, Femke Verlinden en stuur Paul Bakkum goede zaken. Ondanks de zware stuur roeiden zij een race als goed ingespeeld team en vielen nimmer terug in snelheid. Hun resultaat was een plaatsing richting de midden moot van het veld met meest toch jongere tegenstanders. Er was vooruitgang in techniek en de staart van het peloton lijken ze nu definitief achter  zich te laten.
Al met al goede prestaties voor alle ploegen.


DV4x+

Jacqueline, Gerry, Anita, Femke, Paul(st)

24 ste

20.20.4

HV1x

Willem-Jan

20 ste

20.10.8

DV4x+

Daphne, Luus, Marie-José, Judy, Caré(st)

8 ste

18.52.0

HV4x+

Theo, Erik, Pieter, Paul, Judy(st)

6 de

17.40.6

 

 

 


  Geplaatst op 29 mei 2019 Terug naar de hoofdpagina

 


Weersverwachting
ArOss
Weeronline.nl - Meer weer in Ossweeronline.nl Altijd jouw weer

Roei kalender