AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige (roei) kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
18-jun-19
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Nieuwe discipline bij Aross: figuurroeien juni 2019

Op de dins- en donderdagen zijn sinds half mei de stuurlessen en het oefenen in skiffs van start gegaan. De beginners instructie (ook op zaterdag) vaart daar ook nog eens tussendoor.
Dus is het druk op het water. Met eenmansbootjes; de jeugd weet het al “roeien leer je het beste in een skiff”. Elke fout die je maakt wordt genadeloos afgestraft. Gelukkig leidt dat maar in enkele gevallen tot een nat pak. De basis moet zijn je op je gemak te voelen in een skiff. Vandaar dat ook volwassen die een stapje verder gaan in het roeien en bootbeheersing, alles (opnieuw) te weten komen over veilig boord, ronden met veel omkijken, positie in het kanaal en andere boten om je heen. Ook meer ervaren roeiers gebruiken het skiffen ook om even te genieten van de mooie roeiavonden op vlak water en techniekverbetering. Soms ontstaat daarbij spontaan iets anders : draaien en keren totdat een figuurtje ontstaat.

De nieuwe leden die na de proeflessen door zijn gegaan met het roeien hebben inmiddels de nodige lessen achter de rug en als het zo doorgaat kunnen ze met goede vorderingen binnenkort hun eerste examen (R1) tegemoet zien.  Uiteraard doen enkelen van hen ook al mee met de Onderlinge op 21 juni aanstaande. Deels om zichzelf te testen maar vooral ook om na het actieve deel bij een buffetje gezellig samen te zijn en kennis te maken met meer leden van onze vereniging.

Zoals gebruikelijk bij Aross wordt in het tweede jaar van het lidmaatschap aandacht besteed aan het sturen van boten. Stuurlieden zijn ook nodig en hoe eerder je kunt sturen, hoe sneller en makkelijker de ploeg zelfstandig onderweg kan. Dus worden achtjes worden gedraaid rond de dukdalven, zijn er uitgebreide acties rond het vlot met aanleggen en afstoten, worden noodstops geoefend, wordt er druk onder de brug en de verschillende loopbruggen doorgevaren, is de sluis van begin tot eind en weer terug verkend en wordt slippen een koud kunstje. En alles met de juiste commando’s en soms zonder roer.


  Geplaatst op (18 juni 2019) Terug naar de hoofdpagina

 


Weersverwachting
ArOss
Weeronline.nl - Meer weer in Ossweeronline.nl Altijd jouw weer

Roei kalender