AROSS Kalender

Klik hier voor de volledige AROSS kalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
27-Dec-2017
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Antwoorden op veel gestelde vragen;

Op welke leeftijd kan ik starten met roeien?
Roeien kun je hier leren vanaf 11 Jaar. Echter je bent nooit te oud om met roeien te beginnen. We ontvangen nieuwe leden vanaf 11 tot ongeveer 70 jaar.

Wanneer kan ik starten met roeilessen?
Je kunt 3 x per jaar beginnen met 3 proeflessen. Daarna kun je je aanmelden voor een instructiecusus van 7 weken. De startdata zijn na de Open Dag begin april, eind mei en begin september.

Op welke dagen kan ik lessen volgen?
In 2016 zullen de lessen voor beginnende roeiers gegeven worden op zaterdagochtend om 11.00 uur en op de dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur. Je kunt 1 of meerdere keren per week meedoen aan een les.

Met wie ga ik roeien?
Als je nog niet kunt roeien worden volwassen ingedeeld in een team met 3-6 beginnende roeiers voor het volgen van de instructielessen. Je roeit dan in een boot met 4 mensen en een stuurman. Jeugdleden leren roeien in een skiff (een boot waar je alleen in zit) bij de jeugdploeg.
Na de instructielessen ga je op je eigen niveau verder in een ploeg van 2, 4 of 8 dames, heren of gemengd of individueel in een skiff.

Hoe lang is het roeiseizoen?
Roeien kan bijna het gehele jaar door. Het is nooit te koud of te warm. Je kunt je kleden op de weersomstandigheden en door de beweging krijg je het ’s winters snel warm. Alleen bij vorst wordt er niet geroeid.

Welke kleding moet ik aanschaffen?
Als je start hoef je niet direct roeikleding aan te schaffen. Een korte broek/trainingsbroek, t-shirt of trui volstaat. Gym– of bootschoenen zijn handig. Een fel gekleurd veiligheidshesje kun je in het begin van de vereniging lenen.
Wanneer je besluit deel te gaan nemen aan wedstrijden moet je een roeipakje in de verenigingskleuren aanschaffen.

Kan iedereen het roeien leren?
Roeien is een technische sport, die bijna iedereen kan leren. Na een instructieperiode van ongeveer 3 maanden (ongeveer 20 lessen) haalt bijna iedereen het R1 diploma, een basisdiploma.

Heeft de vereniging een clubgebouw?
De vereniging heeft een eigen clubhuis met voldoende parkeerplaatsen, kleedkamers met douches, een bar en een heerlijk terras met zicht op het water en ons vlot. Naast het clubgebouw ligt de botenloods.

    Terug naar de hoofdpaginaRowing world