Wedstrijd kalender

Klik hier voor de volledige wedstrijdkalender
AROSS Clubhuis
Ossestraat 13/15 (geenpostadres!)
5367 NE MACHAREN
Tel: 0412-644487

De website is op:
27-dec-17
gewijzigd

Reactie of opmerkingen, stuur een bericht naar:

Wedstrijdroeien moet je doen!

Deelnemen aan een wedstrijd is geweldig! Een roeiwedstrijd is een mooi doel om voor te trainen en kicken als je wint of je doel bereikt hebt. Iets om trots op te zijn.
Al na het behalen van je eerste roeidipoma (R1) kun je  gaan trainen voor een wedstrijd. Hoe vaker je per week traint hoe beter de resultaten zullen zijn, maar met 2 trainingen per week kun je al meedoen aan een wedstrijd. In het begin kijk je vooral naar de prestatie van je eigen ploeg, als je wat vaker meedoet weet je wie je tegenstanders zijn die je voorbij wilt gaan.

Bij AROSS wordt door enkele ploegen deelgenomen aan de nationale 2km wedstrijden op de officiële roeibanen. Dit zijn de wedstrijden waar veel studentenroeiers aan meedoen en waarvoor je minimaal vier keer in de week moet trainen. De meeste ploegen van AROSS nemen deel aan ROW-wedstrijden (RoeiOntmoetingen met Wedstrijdelement). Dit zijn wedstrijden over 4km tot 8km bij verschillende verenigingen in Nederland. De start van het seizoen wordt gemaakt met “de Head”. Dit moet je zeker een keer meemaken: honderden boten op de amstel van Amsterdam naar Oudekerk. Daarna zijn er diverse wedstrijden in het voorjaar zoals Spaarne-Lente race en de Dommelregatta in Den Bosch. In het najaar wordt er meegedaan aan o.a. de Moordregatta in Tilburg en de Lingebokaal in Leerdam.

De jeugdroeiers van AROSS doen naast bovenstaande wedstrijden ook mee aan enkele regionale wedstrijden. Deze “onderlinge” wedstrijden worden door AROSS en de andere roeiverenigingen in de regio georganiseerd.

De Nederlandse roeiwedstrijden staan beschreven in het jaarlijkse evenementennummer van het blad “Roeien”. Een exemplaar van de “Roeien” is in het clubhuis aanwezig. Hierin staat per wedstrijd vermeld wanneer, waar en welke nummers uitgeschreven zijn. Informatie kun je ook vinden op www.knrb.nl, www.roeien.nl en www.roeiblad.nl . Klik hier voor de wedstrijdkalender voor dit seizoen. Uiteraard kun je ook het e.e.a. vragen aan de wedstrijdcommissaris.

Trainen
Wil je (met je ploeg) trainen voor een wedstrijd, neem dan contact op met de wedstrijdcommissaris( ). Indien je nog geen coach hebt, zullen we je in contact brengen met een coach. We verwachten dat er minimaal 6 weken voorafgaand aan een wedstrijd minimaal 2x per week getraind wordt door de wedstrijdploeg.

Inschrijven
Alle inschrijvingen van AROSS ploegen aan een wedstrijd (m.u.v. de marathonwedstrijden) worden gedaan door de wedstrijdcommissaris. De inschrijvingen dienen minimaal 5 dagen voor het sluiten van de inschrijving van de wedstrijd per mail aan de wedstrijdcommissaris worden aangemeld. Hierin dienen minimaal vermeld te worden:

Na inschrijving ontvangt de ploeg een bevestiging van inschrijving en de wijze van betalen van het inschrijfgeld.

Botentransport
Per wedstrijd wordt bepaald of de boot met een transport van de botenwagencompagnie Theta kan gaan of dat de boot via eigen vervoer op de trailer mee genomen moet worden. De ploeg zorgt zelf voor het afriggeren, opladen bij AROSS, afladen bij AROSS en opriggeren van de boot en toebehoren. De datum en tijd van op- en afladen wordt op de woensdagavond voor de wedstrijd door de wedstrijdcommissaris aan de ploeg doorgegeven.

Roeikleding
AROSS wedstrijdkleding is verplicht tijdens de wedstrijd. Dit is een AROSS roeipakje met als ploeg gelijke kleur shirt onder het pakje, of een blauw AROSS shirt of trui. De gehele ploeg dient gelijke roeikleding te dragen. Tijdens het oproeien mag je andere kleding dragen.

Sportkeuring
De KNRB raadt iedere deelnemende roeier dringend aan een sportkeuring te ondergaan. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de roeier. Informatie van de KNRB betreffende de sportkeuring kun je vinden op www.knrb.nl/content/php/nl/554.

Kosten
De inschrijvingskosten (en borg) van een wedstrijd worden door de roeiers betaald. De kosten voor botentransport wordt door AROSS betaald.

Veel wedstrijdplezier!

  Bijgewerkt op: 26 februari 2014 Terug naar de hoofdpagina

 


Weersverwachting
ArOss
Weeronline.nl - Meer weer in Ossweeronline.nl Altijd jouw weer

Rowing world