Proeflessen

De eerste 3 keer kun je vrijblijvend meedoen aan de proeflessen/instructie. Deze proeflessen kunnen eigenlijk elk moment in het jaar, bij voorkeur in april, maar ook mogelijk in mei en september. Je begint eerst droog op een ergometer en daarna in een roeibak, zodat je de slag goed leert. Dan ga je het water op. Na de 3 proeflessen volgen 7 weken met instructielessen waarvoor je betaalt. Je kunt 1 of 2 x per week komen roeien op vastgestelde instructietijden.

Senioren worden ingedeeld in een team van beginnende roeiers en begeleid totdat je goed in een gewone boot kunt roeien. Een gewone boot is een ‘C2’ (met 2 roeiers en een stuurman) of een ‘C4’ (4 roeiers en een stuurman) waarin we basis scullen. Scullen betekent dat elke roeier 2 riemen heeft.

Jeugdleden beginnen altijd in een éénpersoonsboot; skiff.

Na de proeflessen besluit je of je lid wordt van AROSS. Na het halen van je S1-diploma (het basisdiploma roeien, scullen in C-boten) kun je kiezen in welk type boot je verder wilt gaan met roeien en je roeiopleiding. Ook het leren sturen is een onderdeel van de roeiopleiding.