Veel gestelde vragen

Op welke leeftijd kan ik starten met roeien?

Roeien kun je hier leren vanaf 11 Jaar. Echter je bent nooit te oud om met roeien te beginnen. We ontvangen nieuwe leden vanaf 11 tot ongeveer 70 jaar.

Wanneer kan ik starten met roeilessen?

Je kunt 3 x per jaar beginnen met 3 proeflessen. Eigenlijk kan het elk moment van het jaar. Onze voorkeur gaat echter uit naar april, ook mogelijk in mei of september. Daarna kun je je aanmelden voor een instructiecursus van 7 weken. De startdata zijn begin april, eind mei en begin september.

Op welke dagen kan ik lessen volgen?

De lessen voor  beginnende roeiers worden gegeven worden zaterdagochtend om 11.00 uur en op de dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur. Je kunt 1 of meerdere keren per week meedoen aan een les.

Met wie ga ik roeien?

Als je nog niet kunt roeien worden volwassen ingedeeld in een team met 3-6 beginnende roeiers voor het volgen van de instructielessen. Je roeit dan in een boot met 4 mensen en een stuurman. Jeugdleden leren roeien in een skiff (een boot waar je alleen in zit) bij de jeugdploeg.
Na de instructielessen ga je op je eigen niveau verder in een ploeg van 2, 4 of 8 dames, heren of gemengd of individueel in een skiff.

Hoe lang is het roeiseizoen?

Roeien kan bijna het gehele jaar door. Het is nooit te koud of te warm. Je kunt je kleden op de weersomstandigheden en door de beweging krijg je het ’s winters snel warm. Alleen bij vorst wordt er niet geroeid.

Welke kleding moet ik aanschaffen?

Als je start hoef je niet direct roeikleding aan te schaffen. Een korte broek/trainingsbroek, t-shirt of trui volstaat. Gym– of bootschoenen zijn handig. Een fel gekleurd veiligheidshesje kun je in het begin van de vereniging lenen. Wanneer je besluit deel te gaan nemen aan wedstrijden moet je een roeipakje in de verenigingskleuren aanschaffen.

Kan iedereen het roeien leren?

Roeien is een technische sport, die bijna iedereen kan leren. Na een instructieperiode van ongeveer 3 maanden (ongeveer 20 lessen) haalt bijna iedereen het S1 diploma, een basisdiploma (scullen in C-boten).

Heeft de vereniging een clubgebouw?

De vereniging heeft een eigen clubhuis met voldoende parkeerplaatsen, kleedkamers met douches, een bar en een heerlijk terras met zicht op het water en ons vlot. Naast het clubgebouw ligt de botenloods.