Wat is roeien!

Roeien is voor iedereen

Of je nu 10 jaar bent of 83, roeien is voor iedereen. Ga je graag in een eenpersoonsboot, de skiff, of liever met een ploeg het water op? Ben je meer prestatief of recreatief ingesteld? Er is voor ieder wat wils. Het enige wat je nodig hebt, is een zwemdiploma. Bij mooi weer of met wind en regen, het gevoel als je met je boot soepel door het water glijdt is niet te beschrijven, dat moet je ervaren!

Daarnaast train je met roeien al je spieren, maar de kans op blessures is klein omdat je lijf geen harde klappen of onverwachte draaiingen hoeft op te vangen. Roeien is een veilige sport voor alle leeftijden.

Verenigingen

Nederland is het perfecte roeiland met de vele rivieren, grachten, kanalen, plassen en meren. Je kunt overal het water op en genieten van de prachtige natuur. Ons land heeft meer dan 120 roeiverenigingen die zijn onderverdeeld in studentenverenigingen (speciaal voor studenten) en verenigingen. Bij een vereniging leer je in een aantal lessen hoe je moet roeien en hoe je veilig op het water vaart. De verenigingen organiseren allerlei activiteiten van juniorenwedstrijden en nationale topwedstrijden, tot roeimarathons en toertochten in het buitenland.