Toerroeiers zijn roeiers die het leuk vinden om de hele dag sportief buiten te zijn, ander water in Nederland te ontdekken, zelf tochten uit te zetten of deel te nemen aan tochten die door andere verenigingen ook in het buitenland worden georganiseerd. Dit laatste geeft de gelegenheid om roeiers van andere verenigingen te ontmoeten. De tochten gaan meestal door mooie gebieden en vaak kun je onderweg aanleggen voor een picknick. Gezelligheid, onderling contact en het recreatieve element staan voorop.
Iedereen die over de basisvaardigheden van het roeien beschikt kan deelnemen aan een tocht, mits er een ervaren stuurman/vrouw aanwezig is in de boot. Er wordt altijd geroeid in C-boten of wherries. Wanneer je deelneemt aan tochten, georganiseerd door andere verenigingen, kun je vaak gebruik maken van boten van de organiserende vereniging. Ook kun je (in overleg) boten op onze eigen trailers meenemen.

Bij elke tocht is het belangrijk dat we letten op de veiligheid van de deelnemers en het juiste gebruik van de boten en ander materiaal, zodat letsel en schade voorkomen worden.
Jaarlijks worden er door de commissie toerroeien tochten georganiseerd op ons “eigen” vaarwater en verder nemen we deel aan tochten bij andere verenigingen. De tochten worden aangekondigd in onze nieuwsbrief, op de website en in het clubhuis. Je kunt je dan inschrijven voor de tochten waar je aan mee wil doen.
Voor meer informatie neem je contact op met de coördinator toerroeien.