Moet je doen!

Deelnemen aan een wedstrijd is geweldig! Een roeiwedstrijd is een mooi doel om voor te trainen en kicken als je wint of je doel bereikt hebt. Iets om trots op te zijn.
Al na het behalen van je eerste roeidiploma (S1) kun je gaan trainen voor een wedstrijd. Hoe vaker je per week traint hoe beter de resultaten zullen zijn, maar met 2 trainingen per week kun je al meedoen aan een wedstrijd. In het begin kijk je vooral naar de prestatie van je eigen ploeg, als je wat vaker meedoet weet je wie je tegenstanders zijn die je voorbij wilt gaan.

Bij AROSS wordt door enkele ploegen deelgenomen aan de nationale 2km wedstrijden op de officiële roeibanen. Dit zijn de wedstrijden waar veel studentenroeiers aan meedoen en waarvoor je minimaal vier keer in de week moet trainen. De meeste ploegen van AROSS nemen deel aan ROW-wedstrijden (RoeiOntmoetingen met Wedstrijdelement). Dit zijn wedstrijden over 4km tot 8km bij verschillende verenigingen in Nederland. De start van het seizoen wordt gemaakt met “de Head”. Dit moet je zeker een keer meemaken: honderden boten op de Amstel van Amsterdam naar Oudekerk. Daarna zijn er diverse wedstrijden in het voorjaar zoals Spaarne-Lente race en de Ertveld-experience in Den Bosch. In het najaar wordt er meegedaan aan o.a. de Moordregatta in Tilburg en de Lingebokaal in Leerdam.

De jeugdroeiers van AROSS doen naast bovenstaande wedstrijden ook mee aan enkele regionale wedstrijden. Deze “onderlinge” wedstrijden worden door AROSS en de andere roeiverenigingen in de regio georganiseerd.

De Nederlandse roeiwedstrijden kun je vinden op www.knrb.nl. of in de kalender op de AROSS website. Uiteraard kun je ook het e.e.a. vragen aan de wedstrijdcommissaris.

Trainen

Wil je (met je ploeg) trainen voor een wedstrijd, neem dan contact op met de wedstrijdroeien. Indien je nog geen coach hebt, zullen we je in contact brengen met een coach. We verwachten dat er minimaal 6 weken voorafgaand aan een wedstrijd minimaal 2x per week getraind wordt door de wedstrijdploeg.

Schone Sport Verklaring (SSV)

Wil je aan wedstrijden gaan deelnemen, dan wil ieder zijn sport eerlijk bedrijven en eerlijke competitie hebben. Vandaar dat de KNRB in samenwerking met het NOC-NSF een verklaring hebben opgesteld waaraan elke deelnemende wedstrijdsporter moet voldoen.

Enkele weken voorafgaand aan je eerste wedstrijd wordt je gevraagd via een link te verklaren dat je aan deze voorwaarden voldoet. Voor meer informatie zie KNRB,

Inschrijven

Alle inschrijvingen van AROSS ploegen aan een wedstrijd (m.u.v. de marathonwedstrijden) worden gedaan door de wedstrijdcommissaris. De inschrijvingen dienen minimaal 5 dagen voor het sluiten van de inschrijving van de wedstrijd per mail aan de wedstrijdcommissaris worden aangemeld. Hierin dienen minimaal vermeld te worden:

  • Naam roeiers en stuur (en geboortedatum bij 1e deelname aan een wedstrijd)
  • Categorie deelname
  • Voorkeursboot cq boot lenen bij andere vereniging
  • Wijze van botentransport

Na inschrijving ontvangt de ploeg een bevestiging van inschrijving en de wijze van betalen van het inschrijfgeld.

Botentransport

AROSS heeft een kleine trailer voor eigen botentransport. Bij aankoop van nieuwe (te grote) boten wordt er rekening gehouden dat deze deelbaar zijn zodat deze op onze eigen botenwagen passen. Bij wedstrijden met grote deelname door onze eigen ploegen worden boten meerdere keren door verschillende ploegen gebruikt of wordt er een boot (bij-)gehuurd. De ploeg zorgt zelf voor het af- en opriggeren, laden en lossen van de boot en toebehoren bij AROSS en de wedstrijdplaats en het vervoer van de boten achter een eigen auto . De datum en tijd van op- en afladen wordt op de woensdagavond voor de wedstrijd door de wedstrijdcommissaris aan de ploeg doorgegeven.

Roeikleding

AROSS wedstrijdkleding is verplicht tijdens de wedstrijd. Dit is een AROSS roeipakje met als ploeg gelijke kleur shirt onder het pakje, of een blauw AROSS shirt of trui. De gehele ploeg dient gelijke roeikleding te dragen. Tijdens het oproeien mag je andere kleding dragen.

Sportkeuring

De KNRB raadt iedere deelnemende roeier dringend aan een sportkeuring te ondergaan. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de roeier. Informatie van de KNRB betreffende de sportkeuring kun je vinden op  website van de knrb

Kosten

De inschrijvingskosten (en borg) van een wedstrijd worden door de roeiers betaald. De kosten voor botentransport wordt door AROSS betaald.

Veel wedstrijdplezier!