AROSS is opgericht in 1983 en het ledental schommelt rond de 100 leden in leeftijd variërend tussen de 11 en 85 jaar. AROSS is gelegen aan de Ossestraat in Macharen direct aan het Burgemeester Delenkanaal dat in directe verbinding staat met de Maas.

Zoals bij alle beginnende roeiverenigingen worden tweedehands boten van zusterverenigingen overgenomen of gekregen: uiteindelijk zijn we wel een roeivereniging! Maar een goede botenloods is belangrijk voor het behoud van de boten en daarom kwam er al snel botenloods. Vervolgens is in 2001 ons nieuwe en fraaie verenigingshuis, de “Kolk’, geopend.

In de jaren daarna is vooral geïnvesteerd in nieuwe kunststofboten met als resultaat een fraaie vloot van zo’n 35 boten. Een nieuw doel is het realiseren van een krachthonk cq ergometerruimte, maar het is wachten op de toestemming van de Gemeente.

Het terrein is eigendom van AROSS, maar het terrein en de botenloods wordt gedeeld met de Maaslandse Kanovereniging. Sinds vorig jaar zijn er zonnepanelen op de botenloods geplaatst.