AROSS is een bruisende vereniging opgericht in 1983 met een ledental dat schommelt rond de 100 leden in leeftijd variërend tussen de 11 en 85 jaar. De vereniging is te vinden aan de Ossestraat in Macharen en beschikt over een modern clubhuis met gezellige kantine en een terras direct aan het water van het Burgemeester Delen kanaal. Op het terras is het bij mooi weer goed toeven! Het kanaal staat in directe verbinding met de Maas. Vanaf het clubhuis zijn behalve de Maas ook de plassen van de Gouden Ham prima al roeiend te bereiken. Er is dus volop prachtig roeiwater voorhanden.

De AROSS vloot bestaat uit zo’n 35 veelal moderne roeiboten in diverse soorten en maten die zijn ondergebracht in de botenloods op het terrein.

AROSS is een actieve vereniging die behalve het sportieve ook het sociale aspect van het verenigingsleven hoog in het vaandel heeft. Zo worden regelmatig gezellige onderlinge wedstrijden georganiseerd vaak gecombineerd met een barbecue of borrel rond het kampvuur. Ook organiseert de vereniging jaarlijks toertochten voor de eigen leden zoals een dauwroeitocht en een zeer bijzondere nachttocht. Ook de jaarlijkse mosselmaaltijd mag niet onvermeld blijven.

We nodigen eenieder die geïnteresseerd is in de roeisport van harte uit om een keer een kijkje bij ons te komen nemen! Waar vind je ons: Kijk bij routebeschrijving!