Jeugd bij AROSS? Ja natuurlijk!

Een jeugdafdeling was een lang gekoesterde wens van Marian Roelofs en in april 2002 was het zover: de jeugd kon van start.

Ieder meisje of jongen tussen de 11 en 18 jaar en tenminste 1,50 meter lang met een zwemdiploma kan leren roeien. De roeitijden voor de jeugd zijn op iedere zaterdagmorgen van 11.00 tot 13.00 uur en van april tot en met september ook op de donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur.

Jeugdleden leren roeien in een skiff (éénpersoonsboot) en vervolgens stappen ze over in een meermansboot (ploegroeien). Ze leren ook de boot besturen en  behendigheid zoals het staan in de boot of overstappen in een andere skiff (zie de foto). Als ze het een en ander onder de knie hebben, dan gaan ze nieuwe jeugdleden opleiden. Naast het leren roeien werken ze ook aan hun conditie! Ze roeien niet alleen bij AROSS, maar ze kunnen ook deelnemen aan regionale of zelfs nationale wedstrijden. Maar om deel te nemen aan regionale of nationale wedstrijden wordt ook inzet verlangd.

Roeien is natuurlijk waar de jeugd voor komt, maar er zijn ook sociale activiteiten zoals gezelligheid na een training, deelname aan een AROSS-jeugdroeikamp of kerstdiner. Samen trainen, samenwerken en elkaar helpen is belangrijk!

De enthousiaste jeugdbegeleiders staan klaar om jullie te leren roeien. Denk je dat je roeien leuk vindt, neem dan contact op met Tineke Arnolds. E-mail: Jeugdroeien