Voor de eerste keer werd op 5 oktober 2024 de Oktoberregatta bij TOR (Tilburgse Open Roeivereniging) georganiseerd. Maar toch is de 6,5 km achtervolgingswedstrijd  in Tilburg geen nieuwe wedstrijd op de agenda.

Zoals de organisatie het zegt door de jaren heen zijn er opmerkingen over de naam Moordregatta geweest. Een naam die verwijst naar de Bockenrijders, de bende die volgens overleveringen in de 18e eeuw de Brabantse Kempen en het Limburgse platteland onveilig maakte. Na 20 jaar verandert dan de naam van de wedstrijd van Moordregatta naar de Oktoberregatta. Maar nog steeds wordt gestreden om de Bockenrijdersbokaal. Deze wordt gewonnen door de allersnelste boot van de dag (een heren acht).

Ook vanuit AROSS deed een dames vier mee. Het was een hele mooie zonnige herfstdag met weinig wind. Na 6,5 km naar de start geroeid te hebben was het wachten tot de wedstrijd ging beginnen. Vlak na de start werd de eerste boot ingelopen en ook werd het AROSS viertal zelf als snel door een boot ingehaald. Daarna was het een klein half uurtje flink doortrappen naar finish zonder dat er andere boten werden gepasseerd of passeerden. Het resulteerde in een keurige 4de plek met een gecorrigeerde tijd van 24:14.9.

Daarna was het weer tijd om de boot  af te riggeren en op de botenwagen te leggen. Moe en tevreden maar ook met aandachtspuntjes voor de komende trainingen werd terug naar Oss gereden.