Op de dinsdagen en donderdagen zijn sinds begin en half mei dit voorjaar weer de beginners instructie (ook op zaterdag), de stuurlessen en het oefenen in skiffs van start gegaan.

Roeien leer je in een skiff. De jeugd weet dat al langer. Elke fout die je maakt wordt genadeloos afgestraft. Gelukkig leidt dat maar in enkele gevallen tot een nat pak. Immers de aanpak is voorzichtig en de basis moet zijn je op je gemak te voelen in een skiff. Vandaar dat ook volwassen die een stapje verder gaan in het roeien en bootbeheersing alles (opnieuw) te weten komen over veilig boord, ronden met veel omkijken, positie in het kanaal en andere boten om je heen. Veel meer ervaren roeiers gebruiken het skiffen ook om even te genieten van de mooie roei avonden met vlak water en het weer verbeteren van hun techniek. Soms ontstaat daarbij spontaan iets anders : draaien en keren totdat een figuurtje ontstaat.

Nieuwe leden die na de proeflessen door zijn gegaan met het roeien hebben inmiddels de nodige lessen achter de rug en als het zo doorgaat kunnen ze met goede vorderingen binnenkort hun eerste examen (R1) tegemoet zien.  Uiteraard doen enkelen van hen ook al mee met de Onderlinge op 21 juni aanstaande. Deels om zichzelf te testen maar vooral ook om na het actieve deel bij een buffetje gezellig samen te zijn en kennis te maken met meer leden van onze vereniging.
Sturen van boten is zoals gebruikelijk bij AROSS in jaar twee jaar van het lidmaatschap een aandachtspunt. Immers die zijn ook nodig en hoe eerder je kunt sturen, hoe sneller en makkelijker de ploeg zelfstandig onderweg kan. Vandaar dat op dinsdag avond achtjes worden gedraaid rond de dukdalven, zijn er uitgebreide acties rond het vlot met aanleggen en afstoten, worden noodstops geoefend, wordt er druk onder de brug en de verschillende loopbruggen doorgevaren, is de sluis verkend en is slippen na verloop van tijd een koud kunstje. Dat alles met de juiste commando’s en soms zonder roer.