Zaterdag 11 maart was voor AROSS de eerste wedstrijd van het komende roeiseizoen met deelname aan de The Head of the River. Voor de eerste keer roeiden een heren en een dames team in een scull acht (8*). Sinds enige tijd is dit wedstrijdnummer toegevoegd aan de Head of the River.

De heren waren als eerste aan de beurt en omstreeks half twee begonnen zij aan de race over 7,5 km. Al snel liep een acht van Willem 3 op, maar toen ontstond een intensief gevecht over ruim 5 km zij-aan-zij en beide boten haalden zelfs onder de Rozenoordbrug een team van Rijnland in. Helaas werd het gevecht in ons nadeel beslecht toen riemen bij de ‘Omval’, tegenover roeivereniging RIC, elkaar raakten. Uiteindelijk roeiden wij de race in 28:33 minuten en het leverde een 5 plaats op van de negen teams die deelnamen. De ploeg bestond uit: Teun, Michiel, Theo, Peter, Ben, Dolf, Hans-Bart, Paul en Gooitske (stuur).

De dames mochten als laatste team starten op de zaterdagmiddag. Tegen 17.00 uur begonnen zij aan hun race en haalden 2 teams in wat resulteerde in een 3de plek van de 6 deelnemende ploegen met een eindtijd van 31:51 minuten. Het damesteam bestond uit: Marie-José, Stephanie, Kim, Femke, Leontien, Jacqueline, Astrid, Gooitske en Ben (stuur).