Op zaterdag 13 november organiseerde RV Leerdam de Lingebokaal. AROSS heeft met vier ploegen aan de wedstrijd over 6 km deel genomen. Voor vele AROSS-roeiers was dit hun eerste wedstrijd in 2 jaar of echt hun eerste wedstrijd. Ook nu regeerde de COVID-19. Naast toegangsmaatregelen was helaas hierdoor de ‘bar’ ook gesloten. Gelukkig waren de weersomstandigheden (de laatste bui viel net voor de boten s’morgens vroeg het water op gingen) beter dan verwacht en konden de roeiers op het buitenterras nog gezellig zitten.

Natuurlijk werd ook nog geroeid en de heren dubbel vier (Paul, Theo, Erik en Ben) roeiden naar een keurig eindtijd van 24:25 minuten. Van de drie dames boten roeide de ploeg van Marie-José, Judy, Dahpne en Ingeborg het snelst naar een eindtijd van 26:10 minuten. De boot met Luus, Femke, Jacqueline en Stephanie voer naar een tijd van 27:04 en de ploeg van Leyona, Kim, Jacqueline en Carla (met daarin dus 3 dames met hun eerste wedstrijd) schoot naar een eindtijd van 28:38.

Over een paar weken gaan er waarschijnlijk nog ploegen naar de Eindhovense vereniging Beatrix voor een kleine trial, maar de eerstvolgende grote wedstrijd is de Head of the river Amstel op 19 & 20 maart 2022 en hopelijk zijn er dan geen COVID-19 maatregelen meer.

Voorbereiding…..

en….

uitvoering!