Op 15 september 2018 werd het 35 jarige bestaan van AROSS gevierd. Natuurlijk vier je een jubileum met roeien  want het is je hobby. Daarnaast een beetje puzzelen voor de broodnodige sociale binding en het hapje en drankje zorgen voor een lange fijne avond. Een mooie start voor het vieren van een verenigingsjubileum van 35 jaar in 2 etappes. Half oktober het vervolg.

Ook ereleden waren uit heel het land gekomen om weer eens het fijne roeiwater bij AROSS te voelen. Na de “welkomkoffie” werd het programma geopend met zo’n kleine onderlinge krachtmeting waarbij wat extra energie en strijdvaardigheid boven komt. Boten haalden elkaar in, kwamen dicht na elkaar over een finish lijn of vochten een strijd uit boord aan boord. Zelfs protesten werden gebruikt in een poging net even beter te zijn dan een medelid in een andere boot. Snelste boot op handicap een dames vier, snelste overall tijd een heren vier, speciale vermelding de skiffs en de oude acht. Leuk dat de uitslagen laten zien is dat op handicap-racen iedereen dichter bij elkaar brengt met een middagje uitwaaien.

Het programma dat de jubileumcommissie, bestaand uit een mix van oud en jong AROSS, uit de hoge hoed toverde werd vervolgt met opnieuw 500 m op het water. De strijd op het met boten werd daarna een puzzel-run met, vragen over AROSS en over roeien, over clubhuis en over loods, over techniek en tactiek en over heden en verleden. De resultaten daarvan worden gebruikt voor een creatief vervolg met nieuwe opdrachten bij het vieren van ons jubileum op 13 oktober.

Uiteraard mag na de nodige fysieke activiteiten de rust en de inwendige mens niet worden vergeten. Met een aangekleed clubhuis in Mexicaanse style, een hapje en drankje waarbij de koks en organisatie zelfs de smakelijke gerechten er uit hebben laten alsof ze rechtstreeks uit Mexico waren overgevlogen, muziek en kampvuren was het een complete woestijnsfeer. Een perfecte avond.