Ja echt, een wedstrijd georganiseerd op de dag dat het zomer wordt. Wel altijd op zaterdag dus dit jaar een 3-tal dagen eerder.

S’morgens opriggeren en vertrek uit Oss bij 30 graden. Gelukkig later op de middag in Weesp een windje en 5 graden koeler. Eigenlijk best aangenaam.

Behalve dat de wind uit de verkeerde richting kwam en tot behoorlijk wat golfslag op het wedstrijd parcours leidde.

Op een van de mooiste rivieren van het land, De Vecht, wat wil je nog meer? Helaas wilde de pleziervaart dat ook en in dit geval is de baan daarvoor niet af te sluiten.

De wedstrijd werd dus beïnvloed door golven van passeerde bootjes en soms zelfs zorgde dat voor oponthoud of vertragingen. Dus misschien kan de organisatie volgende keer iets bedenken.

Het is altijd een kleine wedstrijd maar het veld waarin de 4x+ dames met Leyona, Jacqueline, Luus, Jacqueline en als stuur Gooitske was dit jaar behoorlijk bezet met 8 boten.  Hard werken met alle up’s en down’s werd beloond met een 5de plaats en een tijd van 24.41,0. Slechts 9 seconden achter nummer 3. De verschillen waren erg klein.   Waarschijnlijk bij de evaluatie iets van “hadden we nou maar…”. Toch een geslaagde dag en tevreden gevoel achteraf.