Vrijdag 21 juni was het dan zover de eerste Osse Nacht Marathon (ONM). Een nieuw evenement voor onze leden, geïnspireerd op ervaringen uit de ERM en een aanvulling op de onderlinge wedstrijden op ons kanaal. De tocht met wedstrijd karakter was uitgezet van AROSS naar de jachthaven de Batavier in Nifterik en weer terug, een afstand van 34 km. In Nifterik was de stempelpost en ook de gelegenheid om te wisselen.

Uiteindelijk hadden 3 teams zich in geschreven voor dit evenement; 1 dames team met Marie-Jose, Gooitstke, Alette, Carla en Marleen en als stuur Frans en 2 heren teams te weten ; Teun, Dolf, Peter, Pieter en Michiel en het andere heren team bestond uit Martin, Ben, Maarten, Arnold en Theo.

Iets na achten werden de 3 teams weggeschoten door Gijs de Kock met 1 minuut interval, direct na de start lagen de teams weer gebroederlijk naast elkaar want het sein van de sluis stond op rood. Nadat dit weer op groen stond vond er een herstart plaats waar het oorspronkelijke startverschil weer werd hersteld. En toen was de wedstrijd echt begonnen. De ploeg van Peter nam al snel de leiding en verdween langzaam uit het zicht op de Maas. Echter op het wisselpunt arriveerde de ploeg van Martin als eerste , op 9 minuten gevolgd door de dames ploeg van MJ. De ploeg van Teun was weliswaar snel vertrokken maar hadden een navigatie fout gemaakt en de ingang naar de jachthaven van Nifterik voorbij gevaren. Derhalve hadden zij op het wisselpunt een achterstand van ruim 17 minuten op gelopen op de eerste ploeg,

Vanaf ging de wedstrijd terug over de Maas naar AROSS terwijl langzamerhand de duisternis inviel en er in het donker moest worden genavigeerd, hiervoor waren alle boten uitgerust met verlichting. Op de weg terug wist de ploeg van Teun het verschil met de andere heren ploeg te verkleinen tot 4 min maar dat was niet voldoende om als eerste weer terug te zijn op AROSS, die eer was er voor de ploeg van Martin, die net voor 23:30 over de finish kwam. Dit was echter niet voldoende voor de overall overwinning die ging na correctie naar de dames ploeg van Marie-Jose met een gecorrigeerde roeitijd van 3:01,1 tegen 3:09,5 voor de ploeg van Martin en 3:16,0 voor de ploeg van Teun (deze ploeg had door de navigatie fout wel bijna 4 km meer gevaren dan de andere twee ploegen) mede door de inzet van Peter en Raceclocker konden we online de resultaten van deze wedstrijd volgen.

Paul had er voor gezorgd dat de ploegen een warm welkom op AROSS hadden met kampvuren, muziek en sfeerverlichting. Na afloop van de wedstrijd werd nog gezellig na geborreld en ervaringen uitgewisseld.