De weergoden zijn ons meer dan gunstig gezind. Moederdag, 07.00uur in de ochtend. Op naar Heemstede voor de Spaarne Lente Race.

De zaterdagploeg had De Mark alvast voorbereid. Wij konden hem van de botenwagen direct naar het vlot brengen. Dat voelde als een luxe maar bij het vlot was het helaas dringen en een stressvolle bedoeling. Mijn hartslag was te hoog toen we uiteindelijk mochten gaan opvaren. Pfff, ..even rust.

Bij de start lagen er zo’n 40 boten te wachten op hun startmoment. Het duurde lang voordat we konden vertrekken, maar uiteindelijk mochten we los. Voor mij is het dan 4,5 km vol in de concentratie. Zorgen dat we bij elkaar blijven en de slagen lang maken. Een boot van RIC was voor ons en we kwamen al snel dichterbij. Stuurman Theo manouvreerde ons netjes voor de boot van Hemus (Amersfoort) onder de Qruqiusbrug door. Hemus had een minder kundige stuurman want ze tikte nog net ons hek aan. De boot van RIC was nog steeds voor ons.

We gingen de bocht om. Bakboord best en de laatste 2km naar de finish. Het was pittig, zwaar en taai maar de laatste 500 meter konden we nog wat extra geven. Helaas,..de boot van RIC kon dat ook. We hebben ze niet meer ingehaald.

Na de finish de boot op de singles en op naar de taart. Gastheer Lex heeft gezorgd dat we niets te kort kwamen. Dankjewel Lex, we voelden ons erg welkom.

Nu, op naar de Markregatta in Breda!