Op 19 en 20 mei 2023 werd de Elfsteden Roeimarathon 2023 gehouden. Aan deze 210 km marathon langs de Friese 11-steden deed een gecombineerde ploeg van TOR en AROSS mee met de toepasselijk naam: TOROss. De ploeg bestond uit: (AROSS) Teun, Michiel, Marie-José, Carla, Erik, Peter, Paul, Hans-Bart, Lex, Theo, (TOR) Mandy en Femke.

De start was zoals gebruikelijk in de Prinsentuin en ons team had er duidelijk zin in. We hadden startnummer 60, want bij Dokkum lag onze ploeg op plek 12; er waren 48 ploegen ingehaald! Maar de tocht is nog lang en uiteindelijk behaalde we een 21 plek (evenaring van 2016) met een eindtijd van 22:10 uur. Deze tijd is een 21 minuten sneller dan in 2017 toen een 72ste plaats werd behaald , maar bijna 2 uur langzamer dan in 2016. De weersomstandigheden waren dit jaar niet in het voordeel van alle roeiploegen. Windkracht 3-4 uit het noordoosten op vrijdagavond richting Dokkum en op zaterdag weer een noordoosten wind, maar windkracht 4 en in de middag windkracht 5. bikkelen dus!! Vanwege deze harde wind eindigden 22 ploegen buiten de 24 uur roeitijd en ontvingen dus geen Elfstedenkruisje. Toch moet worden gezegd dat de organisatie deze editie heeft betiteld als één van de zwaarste tochten ooit. Ondanks deze helende woorden is een oud indiaans gezegde: hadden ze maar harder moeten roeien!!

Maar uiteindelijk zijn we dik tevreden over het resultaat en na ontvangst van het Elfstedenkruisje en de oranjekoek, konden we enigszins moe huiswaarts gaan.