Op zaterdag 24 en zondag 25 mei was de Spaarne Lenterace  en dit jaar deden 4 ploegen van AROSS mee aan deze achtervolgingsrace over 4,5 km voor senioren en 2 km voor junioren.

Op zaterdag roeiden twee mix-ploegen, te weten een mix 4x+ en een mix 2x. De mix 4x+ was een ‘noodgreep’ omdat er geen complete damesploeg kon worden gevormd en de heren Teun en Erik bemande het middenschip. Met Stephanie en Femke werd was de ploeg compleet, alleen nu nog een stuur. Jacqueline was bereid om te sturen en zij reed hiervoor speciaal naar Heemstede: Top.

Het was een benauwde en warme dag met dreigende wolkenvelden om ons heen en de ploeg had mazzel want het bleef droog op een paar druppels na bij de finish. De ploeg had een goede start en trapten hard tegen het voetenboord. Helaas moest de ploeg inhouden voor de Cruquius brug omdat er geen 2 boten door 1 gat passen, maar na de brug werd het ritme opgepakt en werd er alles gegeven tot de finish. Eindtijd: 19:40 min.

De Mix 2x had andere weersomstandigheden want de boot werd met stromende regen in het water gelegd. Gelukkig werd het droog tijdens het oproeien en na te zijn gestart, werd in een slagtempo van 24 tot een eindsprint met tempo 26 de wedstrijd gevaren. Na de finish te zijn gepasseerd werd een roeitijd van 20:42 min. met een gecorrigeerde tijd van 18:18 min geklokt.

In een ploeg van het Spaarne roeide ons lid Lex mee en deze ploeg haalde blik met een roeitijd van 17:29 min en een gecorrigeerde tijd van 14:00 min. Gefeliciteerd!

Na afloop nodigde Lex om bij hem te komen eten en er werd genoten van een gezonde zelfgemaakte maaltijd.

Op zondag deed een damesploeg en een jeugdploeg mee. De damesploeg met als bemanning Ingeborg, Marie-José, Judy, Alette en Gooitske (stuur) kon zelfs met een klein zonnetje oproeien en het werd gelijk warm. Extra shirts uit en met laatste voorbereidingen: uitlengen, opzetje, startje etc. met persoonlijke aandachtspunten door coach Theo, kon er worden gestart.

De ploeg haalden vlot twee boten in en na het passeren van de Cruquius brug met een scherpe bocht naar bakboord, op naar de finish. Met een roeitijd van 19:04 en een gecorrigeerde tijd van 15:54 min bleek goed voor een 3de plek van de van de 12 in onze categorie en 10e van de 26 in totaal. Top! Dat ruikt naar meer!

De jeugdploeg bestaande uit Jim en Katoo roeide naar een keurige eindtijd van 08:24 min.